Tractament d’acupuntura pels acúfens, que ens pot oferir?

///Tractament d’acupuntura pels acúfens, que ens pot oferir?

Tractament d’acupuntura pels acúfens, que ens pot oferir?

Tractament d’acupuntura pels acúfens

Què són els acúfens?

Els acúfens o tinnitus són sorolls que se senten dins l’oïda o bé, dins del cap sense que hi hagi una font exterior real que els generi.

Aquests poden ser de diverses intensitats i freqüències. Hi ha qui els percep com un xiulet, un brunzit, una remor, com el cant d’un grill i un reguitzell de variacions.

En els casos greus aquesta malaltia pot arribar a provocar una pèrdua de la capacitat auditiva i/o disminuir de forma notable la qualitat de vida de qui els pateix, dificultats de concentració en l’àmbit laboral o dels estudis solen ser freqüents i poden arribar a generar trastorns com la depressió o l’angoixa.

Generalment els acúfens se solen agreujar a la nit. En la majoria dels casos no és que augmenti la intensitat, sinó que la disminució del soroll ambiental fa que es percebin amb més força.

Algunes persones es veuen forçades a dormir amb auriculars per a poder emmascarar l’acufen i poder així conciliar el son, d’altres han de recórrer a ansiolítics i/o antidepressius.

Els acúfens són una patologia que tant pot afectar a gent gran com jove, els factors desencadenants poden ser múltiples i, cada cas és diferent dels altres.

No són el mateix els acúfens que apareixen amb l’edat, que els provocats per estats tensionals/ansiosos, pel consum de certs medicaments, per artrosis cervical, lesió del nervi auditiu, etc.

 

Tractament d’acupuntura pels acúfens

Des de la perspectiva de la medicina occidental hi ha poc a fer, tant és així que molts pacients em comenten que després de diverses visites amb diferents especialistes la resposta sol ser la mateixa: T’hi hauràs d’anar acostumant…

L’acupuntura i l’òptica pròpia de la medicina xinesa poden oferir, en la gran majoria dels casos, una notable millora i fins i tot la regressió total de la patologia.

La clau del tractament d’acupuntura pels acúfens resideix en un diagnòstic exhaust de tots els símptomes que solen acompanyar a aquesta malaltia, per exemple el nerviosisme, l’angoixa, l’insomni, fogots, vertígens, fatiga o cansament, palpitacions, etc., poden ser alguns dels símptomes associats.

Les habilitats i l’experiència de l’acupuntor també i juguen un rol important a l’hora d’obtenir resultats.

En termes generals no és una patologia senzilla de tractar, solen ser casos complexos on habitualment més d’una causa desencadena el problema.

El tractament d’acupuntura pels acúfens pot, a part de reduir o d’eliminar-los, millorar notablement la resta de simptomatologia associada i, en conseqüència, la qualitat de vida de qui els pateix.

Cada cop hi ha més estudis que demostren aquesta eficàcia tenint en compte que cap tractament mèdic encara no ha estat útil i eficaç per als acúfens, aquests en són una petita mostra:

 

Dídac Casadevall, maig del 2021

By | 2021-09-27T18:20:31+00:00 mayo 26th, 2021|Acupuntura, Teràpies|0 Comments

About the Author: