Dolor d’espatlla: Acupuntura o tractament convencional?

///Dolor d’espatlla: Acupuntura o tractament convencional?

Dolor d’espatlla: Acupuntura o tractament convencional?

En el “Ruhr-University” de Bochume (Alemanya) es va realitzar el següent assaig clínicTractaments eficaços per a la tendinitis i el dolor d'espatlla aleatoritzat per comprovar l’efecte terapèutic de l’acupuntura per al dolor crònic d’espatlla.
424 pacients amb dolor crònic d’espatlla van ser assignats a l’atzar per rebre acupuntura xinesa (verum), acupuntura falsa (Sham) o el tractament convencional ortopèdic típic.
Les estadístiques mostraven una major millora de la mobilitat de l’espatlla per al grup verum enfront del grup de control, sent d’un 65%, mentre que amb l’acupuntura falsa un 24% i amb el tractament ortopèdic d’un 37%.

La prova indica que l’acupuntura és una alternativa eficaç al tractament convencional ortopèdic per a pacients amb dolor crònic d’espatlla.

L’acupuntura tracta nombroses patologies que poden afectar aquesta articulació, com són la tendinitis del supraespinós, infraespinós, bursitis, periartritis escàpula-humeral, espatlla congelada…

Per a més informació: PubMed. German Randomized Acupuncture Trial for chronic shoulder pain

By | 2020-04-27T18:49:04+00:00 abril 30th, 2020|Acupuntura, Teràpies|Comentarios desactivados en Dolor d’espatlla: Acupuntura o tractament convencional?

About the Author: