La fuetada cervical des de l’òptica de l’osteopatia

///La fuetada cervical des de l’òptica de l’osteopatia

La fuetada cervical des de l’òptica de l’osteopatia

La fuetada cervical és una entitat clínica que es dóna en persones que han patit forces d’acceleració i desacceleració molt sobtades (per exemple un accident de trànsit) Quan s’avalua als pacients que han patit aquest tipus de procés, hi trobem un espasme muscular molt evident. Així com dolors a nivell cervical, a la base del crani e inclús a la zona lumbar! Però com pot ser això?

Dins el nostre crani i dins de la nostra columna vertebral hi trobem unes membranes encarregades de protegir i nodrir el nostre sistema nerviós central (cervell i medul·la). Aquestes es contrauen davant d’estímuls bruscos amb la intenció de protegir el Snc. Aquest espasme mantingut impedeix els micro moviments dels ossos del crani i modifica la informació que emeten els nervis que surten de la medul·la i del cap. Al mateix temps els músculs també es contrauran de forma excessiva per tal de reforçar aquest intent de protegir- nos.

El problema recau, en què el cos necessita un cop de mà per adonar-se’n de què ja no és troba en una situació de perill.

Per aquesta raó es recomana visitar a un terapeuta, destre en la teràpia crani sacral,  després de caigudes de gran altura, cops al cap o accidents de cotxe per lleus que puguin semblar.

En l’osteopatia avaluem l’estat de les membranes intracranials e intentem restablir-ne la mobilitat normal d’aquestes. La membrana més superficial és la duramare, i per tant és a la que hi podem accedir més fàcilment. Aquesta membra s’exten des de el crani fins al còccix, l’últim os de la columna. No és estrany que dolors lumbars també siguin conseqüència d’un funcionament incorrecte de la duramare.

Per últim dir que la duramare no només respon a impactes físics, no és rar trobar alteracions en la mobilitat de membranes en pacients sotmesos a molt estrès i que deriven en dolors cervicals, mals de cap o de lumbars.

David Ibañez

Osteòpata del centre Ax6 Girona.

By | 2018-10-03T11:10:37+00:00 diciembre 14th, 2013|Osteopatia, Teràpies|Comentarios desactivados en La fuetada cervical des de l’òptica de l’osteopatia

About the Author: