Osteopatia

La Osteopatia es basa en què tots els sistemes del cos treballen conjuntament, estan relacionats, i per tant els trastorns en un sistema poden afectar el funcionament dels altres. És per tant una pràctica de tipus holístic. El tractament, que s’anomena manipulació osteopàtica, consisteix en un sistema de tècniques pràctiques orientades a alleujar el dolor, restaurar funcions i promoure la salut i el benestar.Segons els seus principis, per mitjà de la manipulació del sistema múscul-esquelètic, es poden curar les afeccions d’òrgans vitals o malalties ja que aquesta manipulació ajudaria a revitalitzar el reg sanguini o retornar el grau de mobilitat normal a l’articulació danyada i per tant a la curació del pacient.


Tractament

El tractament osteopàtic consisteix en tractar les disfuncions, la hipermobilitat o hipomobilitat que es puguin trobar a la columna vertebral, les articulacions, el sistema nerviós, el sistema muscular, les vísceres, el crani. Busca recuperar l’equilibri corporal perdut, reactivant els seus mecanismes d’autocuració amb diverses tècniques terapèutiques: manipulacions articulars, tècniques d’energia muscular, de mobilització, de streching, HVLT, funcionals, entre moltes altres. El tractament depèn d’una avaluació corporal completa, del tipus de lesió i del pacient. Cap tractament és igual a un altre i s’ha de seguir sempre un enfocament personal únic.


Tipus d’Osteopatia

depenent de la part del cos en la que se centren hi han diferents disciplines


* Osteopatia articular: Dedicada al restabliment de l’aparell múscul-esquelètic i de la postura, centrant-se en la columna vertebral i traumatismes.
* Osteopatia cranial: Se centra en els problemes cranials i la seva influència en el sistema nerviós central.
* Osteopatia visceral: Enfocada cap a la curació d’òrgans i vísceres, millorant la funció d’aquests mitjançant manipulació per aconseguir un millor reg sanguini.