Per mals de cap crònics el millor tractament pot ser un dels més antics

L’acupuntura proporciona millores en la cefalea i la migranya:

El 1998, el “National Institutes of Health” va acceptar l’acupuntura com un tractament alternatiu útil per mals de cap, però va advertir que no hi havia suficients proves clíniques per establir conclusions fermes sobre la seva eficàcia. Ara, una revisió sistemàtica dels estudis fins al 2007 arriba a la conclusió que l’acupuntura ofereix un major alleujament que la medicació o un placebo. Acupuntura Olesa de montserrat migranya cefalea

L’informe, que apareix en l’edició de desembre de “Anesthesia and Analgesia”, va revisar 25 assaigs aleatoris controlats en adults que va durar més de quatre setmanes. En set desl assaigs van comparar l’acupuntura amb la medicació, els investigadors van trobar que el 62 per cent dels 479 pacients van tenir una resposta significativa a l’acupuntura, i només el 45 per cent a la medicació.

Catorze dels estudis, amb un total de 961 pacients, van comparar l’acupuntura amb un placebo, un tractament en què es va portar a creure als pacients que estaven rebent acupuntura. D’aquests, el 53 per cent va trobar alleujament del dolor amb acupuntura, en comparació amb el 45 per cent que es va sentir millor amb el placebo. En quatre estudis que van comparar l’acupuntura amb massatge, però aquests estudis van ser massa petits per treure conclusions estadísticament significatives.

“Les persones que reben acupuntura la prefereixen als medicaments, a causa dels efectes secundaris de les drogues”, va dir el doctor Tong J. Gan, un dels autors de la revisió i professor d’anestesiologia a Duke. “Aquest és un tractament alternatiu que està començant a entrar en el corrent principal”.

Per a més informació: anesthesia & analgesia

Esta entrada fue publicada en Acupuntura, Medicina xinesa. Guarda el enlace permanente.