L’acupuntura augmenta les probabilitats d’èxit en tècniques de reproducció assistida (IART, FIV, ICSI)

El 2002, “Fertility and Sterility” va publicar un estudi de FIV/acupuntura. Investigació dirigida pel Dr Wolfgang Paulus i els seus col.legues. Els investigadors van estudiar a 160 FIV-300x220dones sotmeses a FIV. La meitat va rebre el protocol estàndard del programa de fertilitat i l’altre meitat acupuntura agregada al protocol de la fertilitat que es va rebre abans i després de la transferència d’embrions. Els autors sostenen que: “l’anàlisi mostra que la taxa d’embaràs en el grup d’acupuntura és considerablement major que en el grup control (42,5% vs 26,3%, P =. 03)”.

•  Paulus WE, Zhang MM, Strehler E, El-Danasouri I & Sterzik K, 2002, ‘Influence of acupuncture on the pregnancy rate in patients who undergo assisted reproduction therapy,’ Fertility and Sterility, April 2002, Vol. 77, Issue 4, pp. 721-4.

La investigació ha demostrat que l’aplicació de l’acupuntura durant un programa de reproducció assistida té beneficis positius. Els estudis demostren que quan l’acupuntura es combina amb la fertilització in vitro (FIV) o injecció intracitoplasmàtica ICSI-300x209d’espermatozoides (ICSI), pot haver-hi un augment del 50% en les taxes d’embaràs en dones de totes les edats. Això és molt encoratjador tenint en compte que amb l’ús de la teràpia antiretroviral es dóna de mitjana només un 25% de probabilitats de concebre en un cicle de FIV. Els beneficis addicionals de l’acupuntura que s’han reportat inclouen la reducció dels efectes secundaris potencialment considerables relacionats amb les drogues de fertilitat, necessàries en la reproducció assistida, i el que és més important, reduint les probabilitats d’avortament involuntari.

“La bona notícia sobre l’ús d’acupuntura en el tractament de fertilitat és que el benefici 104-300x199no es veu afectat per l’edat, és a dir, tots els grups d’edat van mostrar un augment en les taxes d’èxit de la FIV amb la teràpia d’acupuntura” (Dra. Caroline Smith).

Al nostre programa de fertilitat donem suport a les dones de totes les edats, tant les que es sotmeten a una FIV (fecundació / fertilització in vitro), com les que ho fan a altres formes de reproducció assistida (IART i ICSI).

Esta entrada fue publicada en Acupuntura. Guarda el enlace permanente.