Electroacupuntura + Quimioteràpia per a pacients amb tumor maligne

Aquest estudi va tenir com a objectiu comparar els efectes clínics entre els efectes de la electroacupuntura en el punt ZuSanLi en combinació amb el tractament típic del goteig nauseaintravenós de granisetrón per reduir les nàusees i els vòmits causats per la quimioteràpia en pacients amb tumor maligne.
En el grup d’observació (127 pacients) van ser tractats amb electroacupuntura combinant amb el goteig intravenós de granisetrón, i en el grup control (119 casos) van ser tractats únicament amb el goteig intravenós d’aquest medicament.
En el grup d’observació la taxa d’efectivitat total va ser del 90,5%, la qual va ser superior a la del 84,0% en el grup control (P <0,01). Concloent que l’electroacupuntura en el punt ZuSanLi (36E ) pot reduir significativament els símptomes de les nàusees i vòmits causats per la quimioteràpia.

Per a més informació: PubMed – [Electroacupuncture at Zusanli (ST 36) for treatment of nàusea and Vomiting caused by the chemotherapy of the malignant tumor: a multicentral randomized controlled trial].

Esta entrada fue publicada en Acupuntura. Guarda el enlace permanente.