Què és i què pot fer l’acupuntura per mi?

Què és l’acupuntura?

L’acupuntura consisteix en la inserció d’agulles molt fines en punts determinats del cos humà anomenats punts d’acupuntura, amb la finalitat de tractar malalties.

Què en feu de les agulles?

Les agulles que utilitzem al nostre centre són estèrils i d’un sol ús, un cop usades es dipositen en un contenidor de residus mèdics i una empresa encarregada de la gestió de residus sanitaris s’encarrega de recollir i destruir.

És dolorosa l’acupuntura?

Al ser les agulles molt primes no es nota cap dolor en ser inserides, encara que hi ha zones del cos més sensibles que d’altres, la seva aplicació és gairebé imperceptible. Un cop inserides es pot notar una lleugera sensació de “corrent”, aquesta sensació és provocada per l’energia al ser estimulada i ens proveeix d’uns efectes terapèutics més notables.

Quant dura un tractament amb acupuntura?

Dependrà de l’estat físic de la persona, de l’edat, de la cronicitat de la malaltia, etc. Es poden requerir diverses sessions per aconseguir els resultats desitjats. Les agulles solen romandre per un període de 20 a 40 minuts.

Quan notaré millora?

Dependrà del pacient, de la seva edat, de la patologia i de la cronicitat d’aquesta. Hi ha pacients que noten els canvis des de la primera o segona sessió i d’altres que comencen a notar la millora quan porten ja diverses sessions.

Quines malalties es poden tractar?

Moltes patologies són susceptibles de ser tractades amb acupuntura. Juntament amb el tractament també recomanem variacions en els hàbits de vida,  en l’activitat física, en la dieta i fins i tot en la vida sexual.

Pot fer-me mal l’acupuntura?

L’acupuntura sempre s’ha de fer per personal qualificat i expert. A dia d’avui moltes facultats de fisioteràpia, infermeria i medicina donen cursos de post-grau, i de poca durada, als seus alumnes. A la xina aquests estudis són d’un mínim de 5000 hores i la medicina xinesa és una medicina per si mateixa, el fet de tenir una carrera i fer un post-grau, al nostre parer, no qualifica per ser un bon practicant. Igualment hi ha molts centres en el nostre país que doten d’una formació molt pobre i de vegades errònia.

Un tractament amb acupuntura em pot empitjorar?

Si el tractament és aplicat per personal qualificat no, encara que durant el tractament es passarà per diferents estats amb alts i baixos fins que s’arriba a l’equilibri definitiu. Això significa que no es hem d’amoïnar si notem un lleuger empitjorament, ja que aquest vindrà seguit d’una notable millora.

Després d’una sessió es pot notar com si encara portéssim les agulles posades, aquesta sensació és deguda a una bona estimulació-tècnica per part del practicant.