Acupuntura i túnel carpià

La Síndrome del túnel carpià és una de les neuropaties perifèriques més freqüents, que consisteix en una gran pressió del nervi i els tendons mitjans del túnel carpià, donant origen a diversos símptomes sent els més típics la sensació de calor, rampa, entumiment al palmell de la mà i els dits. Afecta fins a un 3% de la població general i sol ser de difícil tractament.Acupuntura Olesa de Montserrat túnel carpià

En aquest estudi 77 pacients amb la síndrome del túnel carpià idiopàtic lleu-moderat van ser assignats a l’atzar i assignats en dos grups de tractament diferents: tractament amb acupuntura i tractament amb esteroides. Després de la finalització de l’estudi es va observar que el grup d’acupuntura va experimentar una millora significativa comparat amb el grup de tractament típic d’esteroides per a aquests casos.

En aquest article es demostra que el tractament amb acupuntura a curt termini pot proporcionar una millora a llarg termini en el STC idiopàtica lleu-moderada.

Per tant el tractament amb acupuntura pot ser considerat com una teràpia alternativa a altres tractaments conservadors per a aquells que no desitgen l’opció quirúrgica.

Més informació: A Randomized Clinical Trial of Acupuncture Versus Oral Steroids for Carpal Tunnel Syndrome: A Long-Term Follow-Up

Esta entrada fue publicada en Acupuntura, Medicina xinesa. Guarda el enlace permanente.