Acupuntura i mal de coll

Els autors d’un nou estudi diuen: L’acupuntura pot tenir beneficis duradors per al mal de coll.

L’estudi va trobar que les persones que van rebre acupuntura van tenir menys dolor tres anys després que les persones amb dolor similar que van rebre un tractament simulat.

L’acupuntura és àmpliament utilitzada en els Estats Units i Europa, així com a Àsia, encara que la investigació sobre l’eficàcia de les diferents condicions es barreja. Un dels problemes és com crear l’equivalent de píndoles de placebo per a un tractament que consisteix en agulles s’insereixen en els pacients.

Un nou estudi, publicat en l’edició de juny de la revista “Pain”, els investigadors de la Universitat d’Oslo a Noruega, van desenvolupar una tècnica per a un tractament simulat. Dotze dones oficinistes amb dolors crònics de coll i dolor a l’espatlla van rebre 10 sessions d’acupuntura estàndard i tècniques d’acupressió, altres 12 treballadors tenien les agulles col·locades en punts d’uns pocs mil·límetres de distància dels punts utilitzats en el tractament estàndard.Acupuntura mal de coll Olesa de montserrat

La intensitat del dolor informat pel grup d’acupuntura real va disminuir en un 70 per cent durant el curs del tractament, i tres anys més tard es va mantenir en aproximadament la meitat del nivell del pretractament. El dolor informat pel grup de tractament simulat es va reduir lleugerament durant el tractament, però va lliscar de nou més tard, eren de més dolor tres anys més tard que abans de l’experiment.

El grup de tractament també va reportar una millora més gran i més duradora dels mals de cap.

Per a més informació: The new york times

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.